A Coachingról

Mi a coaching?

Személyes fejlesztő módszer, mely során beszélgetünk, feltárjuk a problémát, megnézzük az erősségeket, különböző eszközöket használunk, hogy Ön az akadályokon, nehézségeken, konfliktusokon könnyebben túljusson. Majd ezeket alkalmazva, új megoldási rendszert alakítunk ki, hogy a jövőben könnyebb legyen a problémamegoldás, a döntés, a kommunikáció, a stresszkezelés, így Ön kreatívabbá, motiváltabbá, kiegyensúlyozottabbá válhat.

Hogyan hat a coaching az életünkre?

A coaching technikák elsajátításával fejlődik a problémamegoldó képesség, könnyebb lesz a döntéshozatal, javul az időgazdálkodás, felszabadulnak a kreatív energiák, csökken a stressz. Segítségével életünk nyugodtabbá, harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válik.

Milyen coachinggal tudok segíteni?

Egyéni coachingnál csak Önnel foglalkozom. A fókuszban az Ön személyes problémái, készségfejlesztése áll, így az alkalmazott módszerek is az Ön egyéni igényeinek, fejlesztendő területeinek megfelelőek lesznek. A hozott problémák ilyenkor elég széleskörűek lehetnek. Az egyéni coaching lehet magánéleti vagy üzleti témájú.

Csoport coaching esetén más-más területről érkező vagy egymást nem nagyon ismerő, esetleg idegen emberek hozzák a problémájukat, melyeknél a résztvevők különböző látásmódja, érdeklődési köre, eltérő életmódja, jártassága is hozzájárul a sikerhez.

Csapat coaching módszerénél egy vállalatnál dolgozó, akár egy területről érkező személyek problémájával foglalkozunk. Ilyenkor általában egy csapat erősítése, a csapattagok könnyebb együttműködése, egy projekt megfelelő mederben tartása a cél. A több nézőpont itt is támogatja a fejlődést.

Kata coaching alkalmazásánál több ember egyszerre fejlődik, de azt többnyire külön-külön teszik. Egy olyan rutint sajátítanak el a résztvevők, ami a folyamatos fejlesztést szolgálva javítja a problémamegoldó készségüket, így ezt megfelelően begyakorolva csökken a stressz-szintjük, a korábban problémaként megélt helyzetekre kihívásként tekinthetnek, rövidebb idő alatt, megbízhatóbb döntéseket lesznek képesek hozni.